/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Systems Management Question


K1000 Device Inventory not showing External IP

03/17/2020 384 views

Not sure when this happened, but I am non 10.0.290 and I am noticing that on the Device Inventory screen the External IP address is not showing for computers when they are off the LAN.  I am seeing the IP addresses of the computers behind their home gateways or whatever network they are on.

In 9 and prior versions, if the computer was off site it would report back in the External IP of the site where they were at.  Having that information is very useful because it helps me locate any equipment that any former employee might walk off with.  Knowing their internal 10.x.x.x or 192.168.x.x IP does not help much

Answer Summary:
solution is: update to 10.1
1 Comment   [ + ] Show comment

Comments

  • I am having a similar issue with the MAC address.
    In some cases, KACE is reporting the Bluetooth or wireless address instead of the ETHERNET Mac address..
    any ideas?
    TIA,
    -israel

Answer Chosen by the Author

1

there was a feature in 10.0 which caused this. I am not 100% sure if there is a hotfix avaiable but 10.1 fixes it definitely.

Answered 03/18/2020 by: Nico_K
Red Belt

  • the bug number is K1-20753 (linked to something different but caused also this issue)
 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ