/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Why can i install APP-V package 5.1 without client ?

Hello,


I have a question, we are migrating App V client from 4.6 to 5.1 on Windows 7 only.


So we made some tests before to go :

- install both version and try each version (migration mode = 1)

- then uninstall old version and let the update


No management server, install with .msi package standalone made with APP V Sequencer 5.1.

But after testing, i was surprised because i can install the msi without appv client 5.1 or appv client anymore, and the package works perfectly.

I made search but the only things i find is that i need a client, but why this is working ?


Does anyone have the answer ? Maybe registry key still there ?


0 Comments   [ + ] Show comments

Answers (3)

Answer Summary:
Posted by: rileyz 1 year ago
Red Belt
0

Did you test this after a reboot? The App-V service could have been mark for deletion on reboot - hence working pre-reboot?


Comments:
Posted by: JohnIT 1 year ago
Senior White Belt
0

After reboot, same result, i can install the msi from appv 5 package and use it without error.
No trace from AppV Service.

Posted by: JohnIT 1 year ago
Senior White Belt
0

Top Answer

Anyone else has a clude to resolve this mistery ?

I really made this package by using Microsoft App V Sequencer 5.1. If i made a mistake during the sequence, i have to correct it but i have no idea what it could be. I have a folder with :

- *.appv

- *.msi

- *_DeploymentConfig.xml

- *_UserConfig.xml


I use the msi in Windows 7 and no error appears, install is correct and functional.


On an other hand, Is there a way to uninstall appv client 4.6 and all package in without having to check what package is installed ?

If i uninstall app-v client 4.6, the app-v 4.6 packages still there and cannot be uninstalled. I have to reinstall client in order to uninstall package, it's not really simple.



EDIT 27/03 :

I found registry key :

HKLM\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\APPV

And after checking again, client was really installed on computer : version 5.1.86.0

When i deleted it, I can't install package, it's working.


Sorry for the inconvenient and thanks for trying to help :)


 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ