/build/static/layout/Breadcrumb_cap_w.png

Software Deployment Question


Deploying VMWare Workstation 10.0.3 in SCCM 2007

10/31/2014 4256 views
Hi,

I'm trying to create a new package/advertisment for VMWare Workstation 10.0.3 in our SCCM 2007 Environment. I've created a new package and program as per the documentation. When I run this command manually on a machine it installs completely fine, but when I try to run this same command as part of the SCCM advertisement it does not install. The command line is;

VMware-workstation-full-10.0.3-1895310.exe /s /nsr /v EULAS_AGREED=1 AUTOSOFTWAREUPDATE=0 DATACOLLECTION=0

To make things more confusing, I can see the Installation exe is running on the target machine, in tskmgr, but after 5 mins it stops and the install is not completed. The SCCM report claims the deployment was a success.

Please help, i can't understand why the command runs manualy but SCCM has so much trouble with it!

Thanks,
Tom
Answer Summary:
0 Comments   [ + ] Show comments

Comments


All Answers

0
In the time it took to approve my account i've answered my own question.

Extract the .exe installer and then run the resulting MSI Thus:

Msiexec.exe /i "vmwareworkstation_x64.msi" /qb EULAS_AGREED=1 AUTOSOFTWAREUPDATE=0 DATACOLLECTION=0

VMWare documentation sucks....
Answered 10/31/2014 by: Osiris
White Belt

  • Most vendor documentation sucks - but most application packagers will know to look for internal MSI files.
0
if you're installing a Licensed VM Ware Work station product then try installing in User Context from SCCM. 
Answered 10/31/2014 by: ontari
Yellow Belt

 
This website uses cookies. By continuing to use this site and/or clicking the "Accept" button you are providing consent Quest Software and its affiliates do NOT sell the Personal Data you provide to us either when you register on our websites or when you do business with us. For more information about our Privacy Policy and our data protection efforts, please visit GDPR-HQ